Jag har en holistisk metodik som riktar sig både inåt i form av mental närvaro och utåt genom en varierad rörelse och hållbar nutrition.

Hej, jag heter Danny och driver Cranmer Coaching.

Som personlig tränare och hälsocoach så har jag en holistisk metodik som riktar sig både inåt i form av mental närvaro och utåt genom en varierad rörelse och en hållbar nutrition.

Jag har en stor erfarenhet av olika typer av klienter efter att ha arbetat som coach och personlig tränare på heltid sedan 2013.

Jag kombinerar gärna klassisk styrketräning med både yoga och kampsport under passets gång, detta för att höja fokus och trigga både muskeluppbyggnad och optimal återhämtning.

Jag skräddarsyr en effektiv träningsplan efter den målsättning och de förutsättningar som du presenterar under vår konsultation.

Jag lägger samtidigt stor vikt vid att hitta en passande pedagogik samt att du finner glädjen i den förändring som DU vill genomföra.

Jag har ett stort intresse för människans förmåga att förändra och anpassa sig. Vad är det som gör att vi förändras, och varför? Jag fascineras av hur lika vi är i våra grundbehov och samtidigt hur olika våra resor kan se ut under livets gång.

Mejla mig gärna om du har några frågor: danny@cranmer.se

Bakgrund.                      +

Mina föräldrar har båda arbetat med undervisning. Det var det jag skulle göra på något vis.
Min mor introducerade mig till Tibetansk Buddhism i en tidig ålder. Denna filosofi har hjälpt mig finna fokus, mod och klarhet i livet.
Meditation var i denna ålder fortfarande något pinsamt, men den hjälpte ju innan Ju-jutsu tävlingarna. Sedan dess så har denna centrerande övning spelat en stor roll i att forma mitt liv och mitt mående.
 Idag är det något som jag utövar varje dag lika ofta som jag äter.
Kampsporten lärde mig att disciplin är något positivt. Utan den så är det omöjligt att hitta någon varaktig glädje.
Boxningen lärde mig vidare den mänskliga kroppens förmåga att utstå smärta och trötthet.
Få träningsformer är lika fysiskt och mentalt utmanande.
Jag tränade och tävlade i flera år för Winning Boxing Club i Malmö. Där påbörjade jag även min coaching karriär som boxningstränare och instruktör.

Innan jag utbildade mig till personlig tränare så studerade jag psykologi vid Lunds universitet. Jag kände däremot ganska snabbt att jag var ämnad att hjälpa människor på ett annat vis än enbart genom samtal.

Jag började arbeta på SATS 2013. Där fick jag mycket kunskap och framför allt möjligheten till att få arbeta med ett stort antal olika typer av klienter. När jag lämnade SATS för Kulan WTC så var jag en fullbokad tränare på Level 3.

Utöver min egna verksamhet i K6 i centrala malmö så arbetar jag delvis med att utbilda andra tränare på Bergqvist massage och friskvårdsutbildningar.

Customers reviews

Referenser

Jag har tränat med Danny Cranmer på hans gym i Malmö under flera månaders tid. Jag rekommenderar alla, oavsett ålder och träningsbakgrund att boka ett pass med Danny. Social kompetens, dedikation och framförallt en skräddarsydd varierande träning som passar individen tycker jag utmärker Fuel for Focus. Träningen drivs av positiv energi, inga pekpinnar och negativ hets. Danny fokuserar på en helhet, där inte bara biceps blir större men kroppens funktion och rörlighet skapar ett större välmående och hälsa!
Sedan jag började träna med Danny har jag upplevt enorma framsteg inom både fysisk men också mental styrka. För mig erbjuder Danny väldigt mycket som personlig tränare. Han kombinerar grym kunskap inom området med ett otroligt engagemang.
Danny har verkligen hittat en balans mellan ytterligheter. Kombinationen han får ihop med sina kunskaper inom fighting och spirituell kontakt som meditation och mindfulness är en oslagbar kombo! Träna som en mästare.
Min tanke var från början att få lite ”tips och råd” för att komma igång med min träning. Det blev istället början på en livsstilsändring som pågått under flera år. Dannys breda kompetens gör att olika träningsformer, där allt från styrketräning till yoga och mindfulness samt kostomläggning, på ett naturligt sätt introducerats och lagts till i min vardag. Hans holistiska synsätt och lyhördhet gör att han har förmåga att anpassa träningen efter dagsformen, vilket har varit ovärderligt för mig då jag haft ett längre rehab förlopp. Det är även ett stort plus att Danny har ett evidensbaserat arbetssätt och följer med i aktuell forskning.
På Kulan WTC möter jag Danny en gång i veckan för mitt boxningspass! I fräscha lokaler med den senaste högkvalitativa utrustningen och under professionell handledning av Danny utvecklas jag både fysiskt och mentalt. Att lita på sin personliga tränare och coach är en grundförutsättning för att träning skall både bli rolig och utmanande. Jag har också haft förmånen att bli coachad av Danny inom yoga, meditation samt mindfulness. Genom sitt stora holistisk kunnande inom hälsa och träning kan jag utan förbehåll känna mig trygg i min resa att ständigt uppnå nya mål till ett friskare och starkare liv.
En kollega till mig rekommenderade Danny som PT. Jag som alltid tränat på gym till och från tyckte inte det fanns något behov för det, jag hade ju bra koll på sånt tyckte jag. Men då jag på senare år blivit allt mer stillasittande och lite stelare i kroppen gav jag det ett försök. Om inte annat kunde det ju kanske förbättra mina resultat på golfbanan : ) Jag bokade in mig på en konsultation där vi gick igenom förutsättningar, mål med träningen mm. Efter det signade jag upp mig på 10 ggr med fokus på att bli rörligare och starkare. Träningen har varit väldigt individanpassad och varje träningspass helt unikt. Det har alltid varit roliga och varierande pass! Kosttips blandat med andningstekniker, nya övningar och utmaningar varje gång, vilket jag tagit med mig i min ”vardagsträning”. Min samlade bild efter detta är att Danny håller en väldigt hög nivå som PT! Han lever som han lär och inspirerar mig till att fortsätta träna och bli bättre. Prova själv!
Jag hade efter 37 år för första gången satt min fot på ett gym och ni kan tro att jag var nervös. Det enda jag kände till var löpbandet vilket var det enda redskapet jag använde i två veckor. Danny blev min PT, då började min livsförvandling. Jag nådde mitt mål som jag aldrig trodde att jag skulle nå. Danny var min stora motivation och den personen som knäckte mitt skal. Min dröm var att kunna göra en armhävning, hade inte alls stora förväntningar på mig själv, men med Dannys hjälp så blev det mer än så. Med hans petighet och hans tålamod kändes det tryggt. Min start vikt var 88 kg, 9 månader senare vägde jag 68kg (-20kg). Danny hjälpte även mig med att hantera min stress och att hitta mig själv, inte nog med viktresan, jag började att hitta min balans i livet.
Med kropp och själ. Danny får allt att på ett enkelt sätt hänga ihop. En del aktiviteter kan vara svåra att komma igång med. Vi upplever kanske att vi inte har tid, eller så är något helt enkelt för jobbigt. Men har vi egentligen olika mycket tid? Eller är det bara så att vi använder tiden på ett sätt så att den verkar ta slut? Slösar vi bort tiden? Efter att ha tränat med Danny i en tid av cirka tre månader kan jag berätta att jag känner mig piggare inte bara fysiskt, men även i sinnet. Jodå, en del av övningarna kan vara rätt påfrestande, men med den följden att det efteråt blir så mycket mer befriande att ha klarat av en utmaning och känna utveckling och framsteg. Förutom den rent fysiska träningen brukar det bli tid för lite filosofisk reflektion och samtal om hur allt kanske ändå hänger ihop. Varför blir en människa glad av vissa saker och ledsen av andra? När är vi egentligen nöjda? När har vi lyckats och med vad? Tänk att det kan vara så enkelt. Sätt igång kroppen, så kommer även tankar och insikt om dig själv och din omvärld att sättas igång. Det faller sig helt naturligt. Jag vill därför rekommendera till dig som ännu inte har satt igång kropp och själ att boka in ett möte med Danny, för väl använd tid. Allt är enkelt och jordnära, inga krusiduller och hokus pokus. Bara välvillig och god vägledning.
Det är ju märkligt att man tar i sin kropp, att man ser sin kropp och att man känner den. Men när man måste välja rätt angående sin kropp så är man grundlös. Man är för nära sin kropp. Det tar bort perspektivet. Varje möte med Danny överraskade mig. Hur en medmänniska med sin erfarenhet och perspektiv ser min kropp på en gång. Danny ger dig uppgifter som du aldrig hade kommit på själv. Och efteråt, så känner du din kropp som den var från början. Det är magiskt
Jag träffa Danny och klickade direkt. Danny är lugn och metodisk. Vi har jobbat mycket med min rörlighet och kosthållningen. Väldigt kunnig inom både träning och kost. Lägger upp program som inte är för komplicerade men som ger resultat!
What I like about Danny, is that he is the first PT who finally converted my lazy mood into a fitness mood. He knows the way to motivate me for each training session and is very skilled at gradually increasing the level of weight training. I am also very thankful for his tips about food and meditation. He helped me to achieve my fitness goals and I would say he is a dream PT. If you hire him you will do the best for your appearance and health.
Jag började träna med Danny efter en knäskada. Som PT är Danny väldigt engagerad och proffsig. Jag har fått lära mig massa nyttiga träningstips och jag är väldigt glad att jag hittade honom. Inget pass är det andra likt, vår träning är väldigt varierande. Men bäst av allt är all glädje och positiv energi man får efter ett pass med Danny.
Danny är den bästa investeringen jag gjort för mig själv. Den kunskap, teknik och styrka jag har idag är tack vare honom!
Danny Cranmer var en av de första riktiga stjärnorna som jag hade förmånen att få arbeta med under början av hans karriär som tränare. Han urskiljde sig genom mognad, lugn, ett stort patos och en vilja att leverera högsta kvalité i både proffessionalitet och kvalitet. Jag har med glädje fått förmånen att få följa med på den resan och se en utveckling jag inte trodde var möjlig. Danny visade från första dagen sitt mod, sin kompetens, sin kunskap och sin kärlek för att hjälpa människor. Detta gör honom till en av de bästa tränarna i en bransch i ständig utveckling.
Vi tränar gruppassen: Cirkelträning och Boxning på gymmet på World Trade Center på Skeppsgatan som Danny leder och är jättenöjda! Dannys klasser är varierande och han lägger nivån utmanande för respektive person som är med. Han har stor kunskap och erfarenhet av hälsa och träning som han gladeligen delar med sig av. Rebecca Broman och Isabelle Wendelin, World Trade Center på Skeppsgatan
Dannys mindfulness har hjälpt med koncentrationen och att eliminera distraktioner. Något som hjälper oss i vardagen med programmering och problemlösning.

UTBILDNINGAR

Diplomerad Behandlingsassistent – HUMANA

Aggressive Replacement Therapy Lärare – UngArt

Licencierad Personlig Tränare – SAFE EDUCATION

Psykologi Översikt – Lunds Universitet

Tog Chöd, Meditation in Movement – Nangten Menlang

Licencierad Styrketräningsinstruktör – SAFE EDUCATION

Lu Jong Yoga – Nangten Menlang

Individuellt Anpassade övningar – SATS ELIXIA

Triggerpunktbehandling – SATS ELIXIA

Kettlebells – SATS ELIXIA

Yoga for Athletes – SATS ELIXIA

Träning för gravida – SATS ELIXIA

Athletic Movement Performence – SATS ELIXIA

Yogalates – SATS ELIXIA

Basic Movements – SATS ELIXIA

Box – SATS ELIXIA

Cirkel Styrketräning – SATS ELIXIA